FASCIA DEEP TISSUE MASSAGE
MYOFASCIAL RELEASE

FASCIA DEEP TISSUE MASSAGE / MYOFASCIAL RELEASE
Spara kraft och massera mera med underarmar och knogar. Vi går även igenom olika töjningstekniker och hur dessa utförs under själva massagen för att undvika avbrott. 

Kursinnehåll

Teori om fascia
Deep tissue massage (helkropp)
Myofascial Release
Stretch i samband med massage

Information

Förkunskaper: massör, massageterapeut, fysioterapeut eller någon form av kroppsterapeut.
Kursdagar: 1 dag
Pris: 3750:-
Diplom, kursmaterial och fika/lunch ingår

"När jag tävlade som enda svensk i världens första Världsmästerskap i Massage 2017 i grenen "Swedish Massage" var jag ganska säker på att det skulle gå bra för mig som är utbildad i en av Sveriges bästa massageskolor. Sverige är ju känd över hela världen för sin massageteknik och det var en del deltagare som fällde nervösa kommentarer när jag svarade att jag var från Sweden och skulle tävla i Swedish massage. I mina ögon var jag nästan den enda som utförde riktig klassisk svensk massage men det som gick hem hos domarna var inte riktigt det som jag var van vid.  Året därpå 2018 vann kategorin "Swedish massage" över alla andra som ex "Freestyle", "Asian massage", "Chairmassage" osv. Också denna gång med en annorlunda teknik än vad jag fått lära mig i Sverige. I Massage VM kan man först vinna i sin kategori och därefter tävlar alla guldmedaljörer mot varandra i stora finalen. Där poängsätts de av både domare och alla tävlingsdeltagare. Det är tydligen uppenbart att det som går hem är denna typ av massage som jag personligen snarare skulle kalla Fascia Deep Tissue Massage än Svensk Massage. Så nu kör vi kursen i Sverige samt kommer bjuda hit guldmedaljören från Massage VM -18 i kategori "Swedish Massage" till en Workshop. "
- Marie Keller (deltagare Massage VM 2017, 2018, 2019. Norsk mästerskap 2020. Utsedd till domare i Massage VM 2020 och 2021).