FAZER BY ARTZT VITALITY®
I SAMARBETE MED FASCIA-EXPERTEN DR. ROBERT SCHLEIP OCH FASCIA RESEARCH GROUP

Kursinnehåll:

 • Repetition av grundkursen
 • Kurserna är ofta upplagda på så sätt att deltagarna får välja behandlingsområde som känns extra relevant. Självklart försöker vi alltid hinna med hela kroppen i grundkursen men ibland vill vissa klasser fokusera en längre tid på ett visst område, ex rygg. Därför erbjuder vi steg 2 för dom som vill ta igen delar som man fick fokusera mindre på i steg 1.
 • Vitality Flossing® 
  I grundkursen görs en kort demonstration av hur man kan kombinera Fazer med flossband. I steg 2 får deltagarna själva lära  sig tekniken.
  Block I Introduktion till Vitality Flossing
  Block II Flossing Techniques: Nedre extremitet
  Lederna (fotled, knä, höft) och muskelvävnad (vader, lår)
  Block III Flossing Techniques: Övre extremitet
  Joder (hand, armbåge, axel) och muskelvävnad (underarm, överarm) / Special: Thorax
  Block IV Cross Mobility - Aktiv + passiv mobilitetsteknik med / utan resurser
  Swing, Traction, Gapping, Kompression, Neuro Borrar
 • I steg 1 gick vi igenom de 5 teknikerna med Fazer. I steg 2 går vi igenom hur vi jobbar terapeutiskt med Fazer. Vanliga besvär som exempelvis nackbesvär,käkar, ryggskott, musarm osv
 • Fazer behandling i kombination med Thera-band. Jobba med samma muskler i liggande, sittande, stående position och med motstånd och i rörelse. Varför? Du kanske jobbar med rätt muskelgrupp men får olika resultat beroende på de olika positionerna. Genom att känna till de olika behandlingsteknikerna ökar du chansen att kunna attackera problemet med positivt resultat.

Vitality Flossing

Vitality Flossing - Optimera genom att komprimera!
Flossing är appliceringen av  elastiska band som är lindade runt leder och vävnader. 
Flossing var ursprungligen utvecklat av den amerikanska fysioterapeuten och crossfitness-tränaren Dr. med. Kelly Starrett. Metoden utvecklades senare av Sascha Seifert och Dominik Suslik i samarbete med kända talare från konkurrenskraftig sport och terapi. 
Utbildningsmetoden är baserad på kompressionsbaserade tekniker med ett elastiskt latexband, det sk flossbandet. Detta är en systematisk tillämpning enligt terapeutiska principer för osteopati och fysioterapi, i samband med funktionell och atletisk träning. Förutom muskel-dynamiska övningar som pendling, swinging och fascia träning, fokuserar Vitality Flossing på gemensam mekanik och vävnadsglidning. Seminarierna visar hur man känner igen rörelseunderskott och arbetar med flossingtekniken. Sann mot mottot: "Optimera genom att komprimera!"

Thera-band

Originalet. Praktiskt och mångsidigt är träningsbandet TheraBand - det minsta gym i världen. Det ger både isolerad och multi-muskelträning för unga och gamla på varje träningsnivå. Dessa kan man även använda tillsammmans med Fazer.

KURSAVGIFT
1 dag 3.750:-
2 dagar 7.500:-

Ingår:
- kursmaterial Vitality flossing
- diplom
- lunch, fika

KURSDATUM
Norrköping 


Förkunskaper:
Grundkurs steg 1 Fazer