Fazer Fascial Therapy koncept är framtaget av Artzt Vitality från företaget Artzt Institut i Tyskland. I Sverige är det Fascia Wellness Academy som tillhanda håller kurser och behandlingsredskap från Artzt Institut.

FASCIA WELLNESS ACADEMY
Drivs av Marie Keller som själv arbetat som spa-/massageterapeut sedan 2005. Hon har tidigare jobbat som spa- & fitnesskonsult på ett flertal spa & gymanläggningar, salonger, friskvård ute på företag och drivit egna kliniker i Stockholm, Norrtälje och Norrköping samt hälsocafe & friskvård i Söderköping.

Marie drivs av att ständigt utvecklas och har tävlat i Massage VM 2017, 2018 och 2019. Domare i Massage VM 2020 och 2021. Samt innehar licens att arrangera Massage SM. Förutom utbildning som spaterapeut och massageterapeut har hon även utbildningar som cert. atlasspecialist, cert. coach i kommunikation och förändringsarbete, dipl. fitnessinstruktör, cert. näringscoach och har gått på ett flertal olika kurser inom hälsa. 2018 deltog hon även i en workshop med massage-experten Ryan Hoyme från USA som driver en av världens största youtube-kanal om massage MASSAGENERD.

2009 råkade Marie ut för en olycka och skadade nacken, vilket gjorde att när hon inte fick hjälp inom den vanliga sjukvården och komplementär medicin fick hon söka lösningar utomlands och lägga upp ett eget behandlingsprogram som gav positivt resultat. 

En av metoderna Marie jobbar med är AtlasPROfilax som behandlar så mycket mer än bara atlaskotan. På en atlaskonferens i Italien 2017 var fascia-experten Dr Robert Schleip inbjuden som en av talarna och han pratade då om FASCIA. Därefter åkte Marie till Norge och gick grundkurs och senare avancerad nivå  i Fazer Fascial Therapy med Jürgen Förster.

Här inleddes sedan ett samarbete med Jürgen Förster, Artzt Institut och Marie Keller med Keller Wellness Academy. 

Keller Wellness Academy innehar licens att utbilda och distrtibutera Fazer i Sverige. Marie Keller håller själv i dessa kurser men bjuder vid vissa tillfällen in Dr Jürgen Förster som instruktör.

Samarbetspartners