VANLIGA FRÅGOR & SVAR

FAZER by Artzt Vitality

Behandlingsredskapen ser inte så sköna ut. Gör det ont?
Fazer är utformade på så sätt att de känns bra för kunden. En skicklig terapeut vet vilket tryck som ska användas och behandlingen ska inte göra ont. En kund som lider av smärta eller har någon form av muskeldysfunktion eller inflammation kan tycka att behandlingen känns men bör inte få mer ont än av vanlig massage / pressur med händerna. 

Det finns inget som ger så bra fingertoppskänsla som händerna vid massage. Hur skulle man kunna känna ex knutor med Fazer?
Faktum är precis som fascia-experten Dr Robert Schleip säger att man känner vävnaden BÄTTRE med Fazer än med händerna. Detta på grund av materialet som är detsamma som kirurgerna använder.

Känns det inte kallt att bli behandlad med stålverktyg?
Tack vare att redskapen är gjorda av kirurgiskt stål är de lätta att värma upp med värmen från händerna. Vissa terapeuter som har värmefiltar på massagebänken lägger de verktyg som för tillfälligt inte används där för att  hålla värmen.

Jag har sett flera youtube-klipp där man skrapar med verktyg tills huden blöder. Är det verkligen bra?
Det kallas för "Scraping", "Skrapning" på svenska och tekniken kommer från andra metoder som Graston IASTM, Gua Sha med flera. Fazer använder sig även av skrapningsteknik men ALDRIG så att huden blöder. Det är dock normalt att det kan bli en lätt rodnad av att blodcirkulationen kommer igång. (Finns även terapeuter som utför Graston och Gua Sha med samma åsikt).

Jag är intresserad av att gå Fazer kurs men lyckas aldrig ha möjlighet på utsatta kurstillfällen. Kommer det fler kurser?
Det kommer fler kurstillfällen. Vi kommer att bjuda in fascia-experten Jürgen Förster vid fler tillfällen. Närmast blir ett datum för Stockholm och eventuellt även i Göteborg och Skåne. Dessa tillfällen är unika då vi inte har möjlighet att bjuda hit honom till varje kurstillfälle. Förutom våra officiella kurstillfällen kan vi även anordna kurser för privata grupper, antingen för hela din arbetsgrupp med kollegor eller att vi sätter ihop en mindre grupp av enskilda individer som vill gå kursen. Du kan därför alltid lämna in en kursansökan trots att vi inte satt ut kursdatum.

Jag jobbar med andra fascia-verktyg. Kan jag använda dem på kursen?
Vi har Fazer verktyg för alla deltagare att jobba med under kurstillfället. Detta är en kurs i Fazer-teknik och därför jobbar vi endast med Fazer. Eftersom Fazer-tekniken består av 5 olika tekniker till skillnad mot många andra koncept som bara har 1-2 tekniker så är det inte möjligt att klara alla dessa med andra verktyg än Fazer. Efter kursen kan du jobba med dina andra verktyg. Om du behöver komplettera med några Fazer redskap så går det att köpa dem separat. Du behöver alltså inte köpa ett helt set.